Unë jam komunist, por jo hajdut si Ilir Floriri


Skënder Gjinushi rrëfeu takimin e parë me Ilir Metën sot President. Ai kujtoi vitet ’90 kur ishte ministër i Arsimit dhe pas kërkesës së tyre shkoi me studentët për të takuar Ramiz Alinë.

“Ilir floriri nuk e kam thënë unë. Në vitin  dy mijë e një cikë, kemi qenë në parlament dhe pasi ka diskutuar Meta kundër projektit të buxhetit të Berishës dhe Berisha tha “ti Ilir floriri. Është thënë në Kuvend në një rrethanë të tillë. Sikur e kishte ai, bëri këtë replikë. Kur u drejtua nga PSD-ja nuk tha gjë për mua”. Jo vetëm Meta, se me këta ne njihemi që në ’90…

Vetëm Meta e ka thënë njëherë të vërtetën dhe uroj… ‘edhe në takimin te Ramiz Alia. Ky është takimi i parë me Metën. Kam vajtur se e kërkuan studentët dhe shkova në autobus me ata se një ditë para Azem Hajdari tha se kemi frikë të shkojmë vetë. Më tha ‘ti e njeh sigurimin e shtetit’. I thashë po vij unë me ju në besë. Ishte edhe Lisen Bashkurti. Këta si Berisha, Nano apo Meta e dinë se nuk varem nga kurrëkush” tha ai.