Efektet “çudibërëse” të limonit/ Këtë herë do të zhdukë të gjitha aromat e këqija

Aroma e ushqimeve pas gatimit që pushton shtëpinë është një problem për çdo amvisë.

Ndodh që aromat e gjellërave apo e peshkut janë shumë të vështira për tu larguar nga shtëpia dhe kjo gjë është shumë e bezdisshme.

Edhe pse hapja e dyerve dhe dritareve është alternativa më e mirë për të ajrosur shtëpinë, nuk i jep zgjidhje përfundimtare.

Por, ka një truk të thjeshtë ju mund të shpëtoni në vetëm pak kohë nga këto gjallesa të pakëndshme.

Gjithçka që ju duhet është një limon i ndarë përgjysmë. Para se të shkoni për të fjetur, vendosni në furrë limonin e prerë përgjysmë dhe lëreni derën hapur.

Në mëngjes kur të zgjoheni, mbylleni derën e furrës dhe ndizeni atë për disa minuta.

Më pas fikeni dhe hapeni derën sërish. Shtëpia juaj do të mbajë aromë të këndshme dhe për më tepër ju nuk do të pikasni anjë insekt në ambjentet e saj.

Limoni ka aftësinë të zhdukë të gjitha insektet, mizat e frutave që mund të gjenden në kuzhinën tuaj.