Shërbimi i provës…

Nga Ylli Dylgjeri –

Në vitet 2003 kreva një trajnim në një Bazë Ushtarake në Kanada. Qyteti Berry ishte afër bazës ku kryenim trajnimin. Një ditë, duke shkuar për të psonisur në një nga supermaketet e qytetit shoh në hyrje një djalë
që qëndronte me një tabelë në qafë. Afrohem edhe
me pranë dhe lexoj mbi tabelë: Unë jam hajdut!
Uaaaaaaa! Çtë ishte ky?
E pyes: eeej po bën shaka?
Jo, jo, jam i dënuar nga gjykata e supermarketit.
Më kanë dhënë alternative, ose të mos blej
në sistemin e saj për 5 vite, ose të dal 20 ditë me tabelën: Unë jam hajdut!
Kaq më tha…kishte edhe 9 ditë akoma.