“Shkapërdhimi i Shqipëtarëve”

Nga E.  Sefa

Fenomeni natyror i fundit që ndodhi në Shqipëri me pasoja të konsiderushme matërial , sidomos  në qëndren e saj na shashtisi të gjithve.  Aty shumkush kuptoje rëndesin e vertët të jetës. Vlerat dhe e saj që po nuk i vlersojme si duhet. Kuptuam që nena natyre nuk ka llafe, premtime, lajka, favore të njëanshmë, nëna natyr nuk bënë  diferencime. Ajo foli qartazi shumë, thjesht…aaaa me falni provoj me vepra që është aty mbi gjithcka dhe që ne thjeshtë jemi të përkoheshem në vendin që ajo na ka përcaktuar. Nuk vihet në diskutim fare rendesia e papërfullshme që ajo ka ndaj nesh. Por ne si qënie egoistë, frikacake, mosmirënjohesë e cinike u përballem me të krejtësishtë të pafuqishem për të reaguar. Ne jemi në gjëndje të reagojme vetëm ndaj njëri tjetrit dhe për njeri tjetëin. E them këtë sëpsë qënja jonë shpesh herë është e neveritshme. Kur them qënja jonë nuk kam parasysh vetëm njerzit si turma nënshtruesë  por dhe politikanet si pakice sunduesë. Atyre dje natyra i dhuroi mundesin së si të “ shkerdhenin “nga trutë çod shqipetar.

Dikush duke bërë heroin, tjetri u kenaq nga parashikimi vet i cili as vetë ai së besontë dhe që ish bërë pishman që e kishtetë bëreë si deklarat. Një tjetër ndryshoj axhenden duke mos shkuar në O.K.B dhe nisur urgjent për në TiranË dhe si me magji lehtësoj figuren e tij së atje për ku ish nisur fundja skishtetë ça  të thoshtë dhe s`është së do ja vartë ndo një homolog, zyrtar apo roja i godines së O.K.B.  sa do ja vartë njeri aq sa këtu në vendin që dridhej dhe që mund të “shkerdhentë” pafund tru shqiptarësh

E vetmja gje që bëri atë të merzitrj ishtë një ndeshje N.B.A-je që kishtetë  planifikuar të shkontë pasi të kishtetë lexuar fjalimin ne salleën boshe dhe të jen të  sigurt që do ishtë me me shumë rëndësi për të së sa kur dëgjoj Olta Xhacken nën dridhjet e tërmetit kur ajo sapo tha që çdo gjë është nënkontroll e aty, sipër inat natyra e kujtoj që jam une këtu o mama shkerdhyer. Apo kur Erion fiku pa u gdhire bashk me montazhieret e kameramanet e tij mblidhtë leke e rreca duke mos hedh vetë as leke e as rrec. Së fyndja ai si supër hero që mundohet të shitët që i ka pas thirr mami qysh i vogel është kurdohere i gjendshem, bashkpunues, i kudondodhur me qytëtaret e pa lare.

Qytëtarit që drita e diellit ka filluar ti mungoj cdo ditë e me shume nga hija e gradacelave që mbine si kerpudha. Nga shkapërdhimi i truve që i shkakton qytëtarve si migren cdo ditë nga parkingjet e pakta publike. Shkapërdhen cdo qytëtar me reklamat supër të bukura tëlevizive dhe pasi mbaron aktin ja mohon nje dush të domosdoshem. I shkerdhen cdo qëlize kur thot që ska me shkolla publuke me dy turne. Edhe psë ska len gjyshe, familjar e beqar pa i marre taks për shkollat

Shkerdhen cdo qytëtar që sa here hedh firmen mbi fletë për investime publike ato kushtojne sa 10-fushi

Natyra u kursye që tërmeti nuk ndodhi 24 ore me përpara dhe që Saimir  Tahirin ta kishte zene brenda bashk me ato gjygjtare  që ben sikur dhane drejtësi dhe që na kane shkapërdhyer ngahera.

Për fallxhoren dhe për burrin e saj nuk po flas sëpsë dihet që cdo shqipetari ato e kan shkerdhyer 7%. Dhe sikur tërmeti ato ti kishte shkatarruar 7% nuk do e kishtein diere fare do kishte qën nje gjemb ne kemben e nje elefanti. Berisha për 23 vitë dhe jo vetëm, shkapërdheu pambarumisht molekule shqipetari që shpresontë demokraci dhe të qënurit nje vend normal e aspirata sic cdo vend tjetër ne Europ. Koha ka treguar që ai dhe të vret jo vetëm të shkerdhen.

Për Bashen dhe Opozitën nuk kemi psë flasim sëpsë përvecsë ka qëne inegzistëntë Basha ska qën as i pranishem ne republiken tone ka qën diku i sigurt ne hemisferen veriore Hollan quhet e mendohet që dremistë i qëtë ne kervat marinaresh. Keshtu që i beje me dije cdo viktime të shkapërdhyer nga këtomonstra e qënje që si përkasin habitatit natyral që ne jetojme. Mblidhuni si dje ne rruge dhe ti shkapërdhejme të gjithe këtoplehra neveritësë.

Faliminderit o Zotë që u kujdesë për ne shqiptaret.