Shkencëtaret bëjnë zbulimin e madh/ Si të zbuloni që keni kancer me një test urine

Shkencëtarët e “Imperial College London”, së fundmi kanë kryer një studim i cili konsiston në një test që ndryshon ngjyrën e urinës dhe nëse zbulon kancerin, mund të ndihmojë në diagnostikimin e sëmundjes vrasëse në të ardhmen.

Studimet ndaj minjve treguan se kjo metodë funksionon, dhe urina e tyre merrte një ngjyrë të kaltër të ndritshme nëse kishin kancer të zorrës së trashë.

Shkencëtarët shpresojnë që testi t’i hapë rrugë një mjeti të ri diagnostifikues i cili do të ishte më i lirë dhe më i lehtë sesa metodat aktuale.

Gjetja e hershme e kancerit mund të rritë mposhtjet e sëmundjes sepse trajtimi mund të fillohet sa më shpejt që të jetë e mundur.

Testi është vetëm në fazat e para të zhvillimit dhe studiuesit po punojnë për ta bërë atë edhe më të lehtë për t’u përdorur.

Ata parashikojnë se do të jenë në gjendje të bëjnë dallimin midis kancereve të ndryshme, jo vetëm zorrës së trashë.