Mashtrimi i madh! Nga Eva Idrizllari

Pas renies se regjimit komunist drejtimin e shtetit te Çekise e mori nje disidinet (shkrimtar dhe i burgosur politik).

Nje intelektual qe kishte guxuar ta kundershtonte regjimin komunist, qe ishte denuar per mendimin ndryshe, Vaclav Havel.

Ndersa Shqiperia pas renies se diktatures,#KURREnuk zgjodhi ne drejtimin e shtetit (as si President, as si Kryeminister) nje ish-kundershtar te ish-regjimit komunist,

intelektual disident dhe nje ish-te burgosur politik.

Shqiperia u drejtua nga figura te cilet nuk e kishin kundershtuar asnjehere regjimin e diktatures komuniste,

qe nuk kishin sakrificuar jeten ne burgjet gjakatare politike, por i ishin pershtatur regjimit komunist.

E pra te dashur qytetare te vendit tim (militante, servile, frikacake, sherbetore dhe klloune politike),  ky eshte faktori kryesor tregues, pse Shqiperia noton ne keneten e tranzicionit post-komunist. Sepse nuk u distancua kurre dhe nuk e çrrenjosi asnjehere kulturen politike te totalirizmit, ashtu si Çekia.

Perkundrazi, i siguroi vazhdimesine shoqerise se nomeklatures partiake komuniste, nepermjet perzgjedhjes se figurave politike te saj, te cilet jo vetem qe nuk kishin guxuar t’i dilnin kunder regjimit, por i kishin sherbyer me devotshmeri.

Sistemi i ri post-komunist ne Shqiperi nuk eshte veçse nje pseudo-demokraci e ngritur mbi nje mashtrim te madh.

P.S: Dikush duhet t’ia perplase te verteten mbi surrat, kesaj klase politike. Une guxoj.