Po nuk e shpëtuam rininë nga kthetrat e kupolës, jemi të marrë fund

Nga Kreshnik Osmani

Në te gjithe boten sot, rinia po ben ndryshimin.
Ne te gjithe boten sot, rinia po shpeton shtetet.
Ne te gjithe boten sot, rinia po perbuz te vjetren dhe po sjell te rene.
Ne te gjithe boten sot, rinia po perqafon teknoligjine, dijen, shkencen.
Ne te gjithe boten sot, rinia po trondit qeverite dhe po u kall tmerrin, nga Hong Kongu, ne Bgadad, ne Londer, Paris, Moske, Beirut dhe ne Kili.
Ne te gjithe boten rinia po shperthen ne boten online te biznesit.
Ne te gjithe boten, rinia po sjell risi te jashtzakonshme ne teknologji.
Ne te gjithe boten, rinia po çlirohet nga prangat e mashtrimit dhe te sistemit.
Ne te gjithe boten rinia po ben revolucion ekonomik ne boten e Ebay, Amazone, ne boten e marketingut online, ne boten e tregetise, ne boten e google, YouTube apo insta.
Ne te gjithe boten rinia po shkeputet prej sistemit tradicional te ideologjive te rrenave dhe te mashtrimit dhe po shperthen ne boten e internetit qe është e ardhmja e botes.
Ne te gjithë boten rinia ka shpallur divorcin me te gjitha format e demagogjise dhe te populizmit.

Ne sot jetojme ne nje bote ne te cilen cdokush i ka mundesite te jetoje i pavarur ekonomikisht prej kastave duke investuar tek talenti, aftesite, gjuhet e huaja, interneti dhe teknologjia.

Ne Shqiperine tone sheh te rinj, te bukur si drita e te mençur, vrapojne pas Lulit, Edit dhe Ilirit që kur te vijne ne pushtet te kapin nje vend pune a nje post te mire ne shtet.

Edhe nje proteste qe bene studentet e komandonte Erioni i bashkise per ti bere presion shefit te tij.

A mund te kete valle, nje maskarade me te madhe se kjo?!

Po nuk e shpetuam rinine, jemi te marre fund