“Si e kam njohur…”/ Balla i nxjerr ‘bojën’ Nanos: U dëfryem me dy femra mes alkoolit, aty pash Muçin e dhunshëm që mëkatonte

Kohët e fundit analisti i njohur Mustafa Nano ka publikuar librin e titulluar “Si e kam njohur…”, referuar njerëzve influentë në jetën politike dhe kulturore në vend.

Mirëpo, ajo çfarë të bie në sy është parathënia e veçantë e këtij libri, e cila ndryshe nga të tjerat është një rrëfenjë interesante e gazetarit Sokol Balla për kohën se si dy figurat e njohura publike janë njohur.

I njohur për karakterin e tij provokativ, Sokol Balla ka goditur në shenjë edhe kësaj here, teksa rrëfen aventurën e shfernuar me Muç Nanon në vitin 1994, kur kanë shkuar në Budapest duke dëfryer në rrugën e “Dritave të Kuqe”.

“U dëfryem me dy femra mes alkoolit”, thotë Balla dhe aty “pash Muçin e dhunshëm që mëkatonte”.

“Natën e fundit, atëherë kur e kuptuam se kthimi ishte afër, të dy u cliruam nga gardhet e mosnjohjes, dhe ramë dakord t’I lëshoheshim qefit.

Hoteli ynë, nuk e di pse për ç’trill të rastit, ishte në rrugët e ndezura nga dritat, alkoli dhe mëkati në Buda, një nga pjesët e kryeqytetit, ku kishim katër ditë që kalonim dhe mezi mbanim qafën të mos kthehej instiktivisht drejt të bukurës së munguar prej dekadash në trurin tonë.

Por atë natë të fundit, Muçi u dorëzua. Afër një klubi nate, nga ku jo thellë derës shquheshin dy femra u kthye dhe më tha: “Futemi”.

Kishte në zërin e Muçit një ton urdhërues, që imponohej nga mosha, por ndjeva edhe tingullin përgjërues të adoleshentit të përjetshëm Brenda tij, që thuajse lutej në formë pyetëse që mos ta lija vetëm në tundimin e tij mëkator dhe natyral.

Unë isha 20 vjec. Ai ishte 35. Orët, alkoli, kërcimi dhe gjithcka ndodhi atje Brenda nuk mund të tregohet.

Pashë aty Muçin tjetër, ndoshta të vërtetin, që përdorte dhunshëm dozat pafund të lirisë së ndrydhur prej dekadash në trurin e tij…”, shkruan Sokol Balla./CNA.al