Toka po shkatërrohet/ Janë në rrezik për shkak të njerëzve, ja kafshët të cilat janë në rrezik zhdukjeje

Kur një specie zhduket, ajo është zhdukur njëherë e përgjithmonë dhe kjo do të thotë që anëtari i fundit që mbijeton ka vdekur.

Toka aktualisht po përjeton valën më të dobët të ngordhjeve të specieve – një zhdukje masive e bimëve dhe kafshëve – që nga dinosaurët 65 milion vjet më parë.Shkencëtarët thonë se pothuajse të gjithë mijëra speciet e kërcënuara aktualisht – gjitarët, zogjtë, peshqit, zvarranikët, amfibët, bimët dhe jovertebrorët – janë në rrezik për shkak të veprimtarive njerëzore, përfshirë humbjen e habitatit, futjen e jo-vendasve dhe efektet të ndryshimit të klimës.

Fotografi Tim Flach në një udhëtim nëpër vende të ndryshme ka fotografuar speciet që janë rrezik zhdukje.

Mësojini se kush janë sipas fotogalerisë së mësipërme.