Trafikuan miliona euro kokainë për të furnizuar 6 qytete të mëdha gjermane, banda shqiptaro-maqedonase del në gjyq. Ku e kishin qendrën dhe si i bënin takimet

Numër i madh forcash policisë, okupim i shumëfishtë i dhomës së avokatëve mbrojtës. Një procedurë e tillë nuk ka ndodhur kurrë në gjykatën e rrethit Rottweil, thotë zëdhënësi Thomas Geiger.

 

Procesi i madh gjyqësor që nisi këtë të martë, shquhet jo vetëm për masat e sigurisë por edhe për numrin e lartë të të pandehurve. Sapo nis leximi i akt-akuzave gjithçka bëhet shpejt e qartë: Tregtia e më shumë se 120 kg kokainë me një çmim nga 60 euro për gram, që do të thotë se bëhet fjalë për miliona euro.

Prokuroria flet për anëtarët e një bande shqiptaro-maqedonase me një rrjet në mbarë Evropën. Blerja e drogave – përfshirë edhe heroinën dhe ekstazi, me sa dukej bëhej në Holandë.

Nëntë persona janë arrestuar për sasinë e madhe të drogës, Të pandehurit, të cilët u akuzuan për gjithsej 46 akuza, u arrestuan individualisht.

Përveç kokainës, bandës i janë sekuestruar edhe katër kilogramë heroinë dhe rreth 2000 tableta ekstazi. Droga do të transportohej me kamion për në Gjermani dhe më pas të shpërndahej përmes qendrave të shpërndarjes në Dusseldorf, Berlin, Stuttgart, Salzburg, Neustadt an der Weinstrasse dhe Tuttlingen. Disa nga të pandehurit vepruan gjithashtu si drejtues të kamionëve dhe pjesërisht si shpërndarës.

Bisedimet për trafikun dhe dorëzimet thuhet se kanë ndodhur në një bar në Stuttgart në pronësi të të pandehurve dhe në dhomën e pasme të një kafeneje në Tuttlinger. Gjithashtu, armët ishin me sa duket në lojë.