VIDEO/ Johnson refuzon këshillën e Trump, kundërshton paktin zgjedhor me Nigel Farage

Boris Johnson ka hedhur poshtë sugjerimin e Nigel Farage dhe Donald Trump, se ai duhet të punojë me Partinë Brexit gjatë zgjedhjeve.

Drejtuesi i Tory i tha BBC-së se ai ishte “gjithmonë mirënjohës për këshilla”, por ai nuk do të hynte në pakte zgjedhore.

Komentet vijnë pasi presidenti amerikan tha që Z. Farage dhe Xhonson do të ishin “një forcë e pandalshme”.

Burime të Downing Street, thonë se nuk ka rrethana në të cilat Tories do të punonte me Partinë Brexit.

Në një intervistë me redaktorin politik të BBC-së, Laura Kuenssberg, kryeministri tha se “vështirësia” e bërjes së marrëveshjeve me “çdo parti tjetër” ishte se “thjesht rrezikon ta vendosë Jeremy Corbyn në avantazh”.

“Problemi me këtë është se plani i tij [z. Corbyn] për Brexit në thelb është akoma më i dobësuar dhe vonuar,” tha z. Johnson.

Z. Johnson gjithashtu tha se nuk kishte “asnjë çështje të negociuar mbi NHS” si pjesë e ndonjë marrëveshje tregtare të ardhshme me SHBA, por ai nuk përjashtoi zgjerimin e sasisë nga privati në të ardhmen, në lidhje me shërbimin shëndetësor.

Por sekretari i shëndetit i Labour, Jonathan Ashworth, tha se publiku “nuk mund t’i besojë Tories në NHS”, duke thënë se ata “do të rrisin privatizimin edhe më tej dhe do të bëjnë një marrëveshje me Donald Trump”.

Kur u këshillua nëse ai do të përjashtonte një marrëveshje me Z. Farage, Z. Johnson u përgjigj: “Unë dua të jem shumë, shumë i qartë se votimi për ndonjë palë tjetër përveç kësaj qeverie, kësaj qeverie konservatore … është në thelb baras me vendosjen e Jeremy Corbyn. ”