Rama merr vendimin për të prekurit nga tërmeti/ Ja si të kërkoni ndihmë përmes portalit

Kryeministri Edi Rama ka marrë një tjetër vendim për të prekurit nga tërmeti.

Në takimi e bashkëqeverisjes, Rama tha se ka vendosur ta vërë në shëbim të qytetarëve  platformën e “shqipëriaqëduam.al”.

Ndërsa theksoi se, derisa të kalojë emergjenca, përmes kësaj platforme do të marrin përgjigje vetëm ata qytetarë që kanë shqetësime nga tërmetidhe jo ankesat e tjera të qytetarëve.

“Duke qenë se të gjithë duan të marrin përgjigje në të njëjtën kohë, krijohen radhë të gjata dhe turma në zyrat e shtabeve të emergjencave mendojmë që me një ndjesë drejtuar të gjjithë qytetarëve të këtij vendi të ndalojmë veprimtarinë e platformës së bashkëqeverisjes përgjatë periudhës së emergjencës dhe gjithë forcat të fokusohen te emergjenca dhe qytetarët që duan të dinë për fatin e tyre pas dëmtimit të banesës.

Nga dita e sotme në platformën “shqipëriaqëduam.al” pa pasur nevojë në logim në e-albania, qytetarët që duan të marrin informacion të shpejtë  mund të drejtohen këtu me një klik, ku mund të shtrojnë pyetje  dhe shqetësime mbi disa sfera.”