Cili është pazari i fundit Rama-Basha dhe çfarë date mban ai?

Sot, pas shumë lajmeve dhe teorive konspirative të përhapura prej ditësh për një marrëveshje të re Rama-Basha, demokratët dhe socialistët panë një kafe katërshe, në të cilën njerëz që pakkush i merr si vendimmarrës për fatet e vendit, u ulën për të nënshkruar një tekst, që u lexua 30 minuta më përpara nga Lulzim Basha në derë të PD-së.

Tre ditë më parë kryetarë të mëdhenj të partive të vockëla opozitare, dolën me rradhë të bënin deklarata të cilat dukshëm ngjanin me deklarata presioni ndaj Lulit, por vetëm sot u kuptua që praktikisht ata kishin zgjedhur ekranet e TV-ve për tu ndierë gjallë, duke kënduar këngën “na llogarisni edhe ne”.

Dhe Luli sot i llogariti, duke i rreshtuar në derë të PD-së, si për të na bindur të gjithëve se shprehja “me ç’te mban pragu i shpis”, sot vlen dhe merr kuptim të plotë kur mund të përdoret rehat për pragun e derës së PD-së, pa patur hall se fyen edhe ndonjë person që nuk e meriton.

Pasi foli Luli, në një tavolinë tmerrsisht rrumbullake dhe të shëmtuar, u ulen tre burra dhe një grua.

Tre burrat firmosën letrën që kish lexuar Luli në derë të PD-së, kurse gruaja refuzoi ta firmosë.

Kur të gjithë u bindën që pazari qenka kry, në titra të televizioneve doli Rama që duke bërë si i sapozgjuar nga gjumi (sëmundje e Lulit kjo përgjithësisht), “sqaroi” që do fliste me deputetët e grupit të vet, do ta konsultonte me ta këtë punë dhe pastaj do na thoshte më shumë.

Tallje si këto shqiptarët kanë parë boll, andaj sado që tryeza doli me një letër të printuar të firmosur nga treçereku i tavolinës, askush nuk u bë kurioz për tekstin.

Fundja ai tekst nuk ka rendësi.

As data që u vu në fund të asaj letre.

Ajo datë dihet mirë! Është 17 Maj 2017!

Është data që varrosi pluralizmin politik dhe e zëvendësoi me pazarin nën tryezë.

Atë tekst shqiptarët nuk do e lexojnë dot asnjëherë. Ai tekst nuk lexohet. Është tekst që do e ndjejnë gjatë në lëkurë./