Largimi i Bashës dhe krijimi një opozite të re, mision kombëtar për 2020

Nga Albana Daci
Dështimet serioze të kësaj Opozite!
1. Megjithëse ka premtuar vazhdimisht se Rama do të bjerë pa mbaruar mandatin e parë ai po shkon drejt mandatit të tretë. Pastaj premtoj se do e rrëzonte Ramën para me zgjedhje të parakohshme. Zgjedhjet ka shumë gjasa të bëhet në fundin e mandatit të dytë.
2. I dhuroj kësaj maxhorance të gjitha pushtetet e në fund edhe pushtetin lokal
3. Ka tradhtuar thuajse gjysmën e popullsisë duke mos e përfaqësuar as në Parlament e as në asnjë institucion
4. Dështoi me prishjen e ndërtesave të unazës
5. Dështoj me ndalimin PPP. Kjo maxhorancë i bëri të gjitha PPP e tani s’ka mbetur gjë, veçse monumenti i Skënderbeut në Qendër të Tiranës
6. Premtoi hapjen e sistemit politik për prurje të reja. Në fakte është shkaktare bashkë me maxhorancen për marrje peng të sistemit
7. Premtoj se do të ndihmonte Shqipërinë në Integrimin Europian e në fakt është bashkëfajtore bashkë me maxhorancen
8. Ka tradhtuar disa herë në kauza elektoratin e saj
9. Ka dhënë kontribut bashkë me maxhorancen për vrasjen e shpresës së shqiptarëve
10. Premtoj reformë të thellë të kodit zgjedhor e me shume gjasa do të ketë zgjedhje me të njëjtin kod.

Më shumë se kaq s’ka çfarë të bëj. Mund të bëj vetëm një gjë, të hap krahun për alternativa të reja. Shqiptarët nuk meritojnë më të humbin kohën më të ardhmen e tyre.