Avokatja Bozheku/ I dashur Albin! Lideri ynë global është projekt i përmasave të mëdha. Nuk i kupton prioritetet e tua të vogla!

Nga Enida Bozheku

I dashur Albin, Kryeministri i Shqiperise Edi Rama, projektohet ne permasat e Liderit Boteror. E pate cfare qendrimi paraverbal mbante ne kryesimin e OSBE, po ne Keshillin e Sigurise te Natos?! E pra, Ay, “makro-schengen mbare shqipetare” nuk e ka prioritet, pasi per te, ne jemi numra qe flasim nje gjuhe, kemi nje tradite, ndajme nje toke mjeravjeçare te pergjakur e perçare, kemi nje kulture e histori, por, nga ana tjeter, ne “jemi tanet”, komshinjte verior (Serbet) dhe Maqedonasit, me % shqipetare te kufizuar pergjate kufirit te imponuar shqipetare (keto per te, ritheksoj jane numra, per sa me larte), i rrisin rolin atij si Lider me permasa, ne, te tjeret, mbesim “per me vone”. Ja pse, ai imponohet “mini-schengen”, pasi i joti pret, bota te jep “Lavdin”. Sa te jete Ay, enderra pan-shqipetare per forcim te identitetit tone, do mbetet thjeshte ne leter, dhe ne do te mbesim rrugeve te botes, me rrezikun e asimilimit modern te periudhes se IV industriale. Shqipetaret jane por qeverite i percajne. Juaja nje nder shume identitare e gjakut qe mbart dhe me nje enderr “Shqiptaret per Shqipetaret” qe nje dite te zene vendin e merituar ne Europe, bashke, ashtu siç duhet te ishim kahera pertej formave juridike nderkombetare.