Bosi i Facebook/ I lumtur se do të paguajë më shumë taksa në Europë

Bosi i Facebookut, Mark Zuckerberg, ka pranuar se gjigantëve të teknologjisë do tu duhet të paguajnë më shumë taksa në Europë në të ardhmen dhe njeh “zhgënjimin” e njerëzve për këtë çështje.

Mark Zuckerberg gjithashtu tha se ai mbështeti planet nga organizata për bashkëpunim dhe zhvillim ekonomik për të gjetur një zgjidhje globale.

Facebook dhe shumë të tjerë janë akuzuar se nuk paguajnë pjesën e tyre të drejtë të taksave në vendet ku ata veprojnë.

Por disa thonë që OECD po ecën shumë ngadalë drejt qëllimit të saj për një marrëveshje të vitit 2020.

Në Mbretërinë e Bashkuar, Facebook pagoi vetëm 28.5 milion in në taksën e korporatave në vitin 2018 pavarësisht se gjeneroi një rekord prej 1.65bn £ në shitjet britanike.

Në një konferencë në Mynih këtë të Shtunë, Z. Zuckerberg do të thotë: “Unë e kuptoj që ekziston zhgënjimi se si tatohen kompanitë e teknologjisë në Evropë.

“Ne gjithashtu duam reformën e taksave dhe unë jam i kënaqur që OECD po e shikon këtë. Ne duam që procesi i OECD të ketë sukses në mënyrë që të kemi një sistem të qëndrueshëm dhe të besueshëm. “Dhe ne e pranojmë që kjo mund të thotë që duhet të paguajmë më shumë taksë dhe ta paguajmë atë në vende të ndryshme nën një kornizë të re.”/ CNA.al