Drejtues të perandorisë së kanabisit në Gjermani, kush janë Sokoli dhe Iliriani të shpallur në kërkim ndërkombëtar

Dy drejtues të një rrjeti shqiptar të drogës janë në arrati. Ata konsiderohen nga gjyqësori si pjesë e një organizate kriminale që ka qenë aktive në Geleen për më shumë se pesë vjet.

Që të dy janë ende të lirë, e konfirmoi prokurori publik të premten në mëngjes gjatë një seance gjyqësore.

24 arrestime

Në total, çështja e madhe e drogës ka 33 të dyshuar, veçanërisht me origjinë shqiptare. “Tani kemi arrestuar 24 prej tyre,” tha oficeri Peter Huttenhuis. “Gjashtë persona kanë luajtur rol të rëndësishëm. Pjesa tjetër e personave të arrestuar luajtën një rol relativisht të vogël dhe gjykohen veçmas”.

Kërkimet për të dyshuarit kryesorë

Të dyshuarit që ende nuk janë arrestuar po kërkohen ndërkombëtarisht. Midis tyre janë të dyshuarit kryesorë Ilirian A. dhe Sokol L. Sipas gjyqësorit ata formuan një grup kriminal me protagonistët Haxhi P. (34), Erion P. (39) dhe Asteri L. (39).

Gjashtë burrat që janë arrestuar kanë qenë në paraburgim për nëntë muaj. “Ky rast do të zgjasë shumë. Nuk ka perspektivë për trajtim thelbësor,” tha Këshilltari Peer Szymkowiak. “Ky ndalim ka zgjatur shumë.” Gjykata u pajtua me të të premten paradite (Sot); të gjithë të dyshuarit mund të shkojnë në shtëpi.

Perandoria e drogës

Marokenët Abdnbie dhe Chihab (të dy 41 vjeç) drejtuan kompaninë Europrofex në Geleen. Kjo kompani pagoi të gjitha kostot fikse të dhjetëra ndërtesave të drogës në rajonin e Geleen. Shqiptarët kanë punuar në perandorinë e tyre të kanabisit në këto ndërtesa, sipas hetuesve.

I arrestuar është Romeo G. 31-vjeç, gjithashtu i ndaluar për 9 muaj. Sidoqoftë, drejtësia nuk gjeti prova se ai është një peshk i madh; ai ende nuk mund të lidhet me Haxhiun ose udhëheqësit e tjerë. “Ne duhet të marrim parasysh se ai ka qenë në burg më gjatë se dënimi që merr përfundimisht,” thotë avokati Justin Luiten. Drejtësia mbrojti ndalimin e të gjithë të dyshuarve dhe ende mund të apelojë.