EMRI/ Përdhunoi dy gra gjatë dy sulmeve të ndryshme, ky është shqiptari i dënuar me 13 vite burg në Britani

Një përdhunues që sulmoi dy gra në sulme të veçanta, është burgosur për 13 vjet.

Altin Bushati iu shmang policisë për 12 muaj pas sulmit të tij të parë në Harlow në korrik 2016. Ai u arrestua më 7 korrik 2017 pas sulmit të dytë.

Por, deri në shtator të vitit të kaluar u vu nën akuzë zyrtarisht pas mbylljes së hetimeve. Policia i përshkroi ato si “sulme të zgjatura dhe të dhunshme” që kishin një ndikim të qëndrueshëm psikologjik te viktimat e tij.

42 vjeçari shqiptar u shpall fajtor të enjten 13 shkurt për katër akuza që lidhen me përdhunimin dhe sulmet seksuale. Ai do të deportohet në Shqipëri pasi të vuajë dënimin.

“Sulmet kanë pasur një ndikim të qëndrueshëm psikologjik mbi viktimat e tij dhe unë dua t’i lavdëroj ato për guximin që kanë treguar gjatë hetimit dhe gjyqit”, u tha në gjykatë.

240479185.jpg.gallery