Furnizonin me heroinë dhe kokainë qytetin francez, jepen dënimet për 11 shqiptarët e organizatës së trafikut. “Koka” e grupit në arrati

Një rrjet trafikantësh shqiptarë të drogës janë dënuar nga gjykata penale në Anecy të Francës, gjatë seanca gjyqësore filluan të enjten dhe vazhduan edhe këtë të premte.

Rrjeti prej 11 personash, të moshave nga 19 deri 33 vjeç, u dënua me kusht nga 1 deri në 9 vite burg. Pas kryerjes së dënimit, është vendosur ndalimi i përhershëm në territorin francez.

Njëri nga të akuzuarit, i dënuar me dënimin më të rëndë dhe gjobën më të fortë (100,000 euro), i munguar gjatë procedurës, është ende subjekt i një urdhër arresti.

Rrjeti funksionoi për gati një vit, midis marsit 2018 dhe shkurt 2019, në Annecy dhe disa zona të tjera. Rrjeti është çmontuar më 15 shkurt 2019.

U sekuestruan para, drogë dhe armë

Atë ditë, policia e Annecy kreu një kontroll, duke arrestuar 9 të dyshuar shqiptarë. Hetuesit zbuluan 1.1 kilogramë heroinë të pastër, e cila, kur u kontrollua në mënyrë të kryqëzuar, vlente në treg rreth 80,000 euro, 10 kg produkte prerëse dhe 400 gram kokainë (ose 40,000 euro në rishitje). Ata gjithashtu zbuluan edhe 17,400 euro, një revolver 8 mm dhe një revolver alarmi.

Hetimi ndaj grupit filloi në nëntor të vitit 2018, duke bërë të mundur gjithashtu rikuperimin e 75 kg produkteve prerëse nga një veturë në janar 2019. Në të vërtetë u godit një strukturë e plotë, nga shoferët, specialistët e logjistikës, shitësit, etj, shpengonte komandanti i policisë Annecy Jean-Philippe Charvet në atë kohë.

Rrjeti “u bë i fortë” dhe “ujiti gjerësisht pellgut Annecy”, tha kreu i sigurisë.

Rrjeti furnizoi disa pika shitje në Annecy. Laboratori i tyre ishte vendosur në një apartament në Rumilly. Sipas hetimeve, droga sillej direkt nga Holanda. Bastisja e 15 shkurtit ndodhi pikërisht në ditën e furnizimit.