Si amvisa të lëna pas dore, si duken disa prej grave më të pasura në botë (Bukuria nuk është përparësi për to)

Nëse do ti referohemi performancës elektrizuese të dy këngëtareve të njohura Shakira dhe Jennifer Lopez në skenën e “Super Boël”, shumë prej grave mund të pyesin veten: Po të kisha paratë e tyre si do të dukesha?

Sidoqoftë, ka gra të pasura në botë që në të vërtetë zotërojnë miliarda dollarë , por ato duken femra mesatare , madje në mjaft raste edhe të lëna pas dore. Po ju referojmë disa shembuj.

Tatyana Bakalchuk, Rusi – Pasuri 1.2 miliardë dollarë

 

Tatiana është 44 vjeç dhe ishte në listën e Forbes vitin e kaluar si një miliardere e re. Ajo e fitoi e punë çdo dollar pasi vinte nga një familje mesatare që nuk ishte as e pasur

Tatyana u investua shumë në arsim. Më vonë ngriti një dyqan online me të cilin edhe u pasurua. Veshja e saj nuk ka asgjë të jashtëzakonshme, nuk i pëlqen grimi dhe as veshjet e markës.

Savitri Jindal, India – pasuri 6.5 miliardë dollarë

Savitri është 59 vjeçe dhe është zonja më e pasur në Indi. Ajo u pasurua pas vdekjes së burrit të saj, i cili kishte në pronësi një kompani metalurgjike. Savitri ka 9 fëmijë: 5 vajza dhe 4 djem. Djemtë janë angazhuar në kompani. Savitri është shumë e zgjuar. Falë saj, kompania ka rritur të ardhurat disa herë. Ajo vesh rroba tradicionale dhe vepron si një grua tipike, e moshuar nga India.

Diana Hendricks, Amerikë – Pasuri 7.9 miliardë dollarë

Diana është nënkryetare ekzekutive dhe pronare e ABC Supply. Ajo është 73 vjeç, ka 7 fëmijë, dhe një biznes që lulëzon. Ajo e trashëgoi këtë biznes të madh nga burri i saj, por e dyfishoi atë pas vdekjes së tij në 2007. Për sa i përket pamjes, Diana pëlqen sportin dhe ushqimin e shëndetshëm.

Yang Huiyan, Kinë – Pasuri 27.2 miliardë dollarë

Yang është 38 vjeç dhe gruaja më e pasur në Kinë. Ajo trashëgoi një firmë ndërtimi nga babai i saj. Filloi të punojë në tregun e aksioneve, duke marrë rreziqe të mëdha, por arriti të rrisë pasurinë e saj. Mediat kineze shpesh pëlqejnë të thonë se Yang nuk është një grua e bukur dhe as përpiqet që të jetë, por kontatime të tilla duket se nuk e prekin fare.

Francoise Bettencourt Myers, Francë – pasuri 49.5 miliardë dollarë

Francoise është gruaja më e pasur në planet. Ajo zotëron një 33% të aksioneve në Loreal. Nëse flasim për pamjen e saj, ajo është larg së qëni një grua tërheqëse. Por kjo nuk ka rëndësi për Francoise. Ajo është 66 vjeç dhe nuk ka ndërmend të fshehë rrudhat.