Takim me kryediplomatin turk, Cakaj: Arritëm njohjen e ndërsjelltë të patentave

Këtë të mërkurë në Tiranë ka mbërritur Ministri i Jashtëm i Turqisë Mevlut Cavusoglu, i cili mbajti një konferencë për shtyp me Ministrin e Jashtëm në detyrë Gent Cakaj.

Ky i fundit u shpreh se janë nënshkruar disa marrëveshje mes Turqisë e Shqipërisë, mes të cilave dhe njohja e ndërsjelltë e patentave.

“Të vlerësojmë mbështetjen e Turqisë, për Kosovën për përpjekjen e në organizatat ndërkohëmbëtare. Dua të risjell në mendje edhe faktin që Shqipëria kryeson OSBE, ai të bashjkëpunimit të Europës Juglindore. të rëndësishme në bashkëpunimin rajonal. Turqia është një nga aleatët më të vyer në NATO, prej shumë vitesh ushtarakët tonë kanë shërbyer krah për krah në Afganistan për sigurinë në atë vend. Turqia një ndër kontribuesit kryesor në KFOR, për më shumë se 20 vite. Njohim kontributin e Turqisë, që ka mbajtur barrën e milionave refugjatë sirianë. Kontribut i rëndësishëm i sigurisë Europian. Kemi nënshkruar 3 dokumente, memorandumi i mirëkuptimit për shkëmbim të diplomatëve, mundësi për shkëmbim të përvojave. Së dyti edhe deklarata e përbashkët me qëllim luftën kundër terrorizmit dhe së treti për njohjen e ndërsjellë të patentave”, tha Cakaj.