Djemt e detit

Lehjet e ish shitësve të pasuksesshëm të detit dhe zarëve të tyre! Rama reagon ashpër: I’u nxjerr prapaskenat dhe i diskretiton

Pas lajmit se Parlamenti grek kishte vendosur për të përdorur të drejtën. që i jep konventa ndërkombëtare e delimitacionit të kufijve detar, kontrollin mbi 12 milje me fqinjët, proces që e ka kaluar dhe realizuar me disa vend, sot turma e ish shitësave të pasuksesshëm dhe lehsit pas tyre kanë nisur një sulm masakarad maskarenjsh, sikur ligji ishte për kufirin detar me Shqipërinë e në fakt nuk kishte asnjë lidhje me vëndin tonë, por një paralajmërim për Turqinë.

Natyrisht që edhe Shqiperia do e firmos marveshjen duke zbatuar konventat dhe të drejtat ndërkombëtare, por pa prekur në menyra antiligjor të drejtat e vendit tonë.

Për këtë arsye duke patur një vendim të gjykatës Kushtetues është rënë dakort që kjo marrveshje të formulohet dhe të firmoset pas një vendimi të Gjykatës Ndërkombëtare të Hagë, sepse Shqipëria nuk ka luksin si Enver Hoxha që të sfidoi botën.

Pas këtyre akuzave ka reaguar dhe kryeministi Rama duke i kujtuar ish shitsit që të heqin dorë nga mashtrimet. Ja reagimi i kryeministrit:

Pas rrëzimit të marrëveshjes famëkeqe të 2009 dhe mosmarrëveshjes që pasoi, ne kemi arritur më në fund dakordësinë me palën greke që delimitimin e kufirit tonë detar ta çojmë në Gjykatën Ndërkombëtare! Shtrirja 12 milje e Greqisë në Jon s’ka lidhje me zonën joniane mes nesh!

Llumi nacional-folklorik i politikës shqiptare pa kufij, pa din e iman, është derdhur sërish në oqeanin digjital përmes shpifjes së madhe të “shitjes së detit” Greqisë! Këtë marrëzi ekstreme për përfitime politike mund ta besojnë vetëm ata që s’duan të dëgjojnë e as të kuptojnë!/ Ekskluzive.al