Ekspertët japin paralajmërimin e fortë, ja çfarë shkakton vaksina anti-Covid tek personat me operacione plastike

Komiteti Këshillues që po shqyrton vaksinën e re të Moderna ka vërejtur një efekt anësor specifik te personat që kanë kryer ndërhyrje kirurgjikale kryesisht në fytyrë.

Dermatologu i bordit, DR. Shirley Chi shpjegon se kur vaksina injektohej tek këta persona, zona kishte ënjtje dhe inflamacione.

“Në këto raste pacientët të gjithë kishin ënjtje dhe inflamacion në zonën që iu është futur mbushësi. Një çift kishte mbushur faqet gjashtë muaj para vaksinës së tyre dhe kishte fryrë buzës dy ditë pas vaksinës. Të gjithë u trajtuan me steroid dhe anti-histaminë dhe të gjithë reagimet e tyre u zgjidhën,” tha fillimisht Chi.

Ndër të tjera, ai thotë se reagimi ndaj vaksinës është imunologjik.

“Sistemi juaj imunitar që shkakton inflamacion ringjallet kur merrni një vaksinë, kështu duhet të funksionojë. Kështu që ka kuptim që të shihni një përgjigje imune në zona të caktuara ku ata shohin ndonjë substancë që nuk është një substancë e natyrshme në trupin tend,” shtoi Chi.

Chi gjithashtu thotë që të mos lejoni që kjo t’ju ndalojë të merrni vaksinën kur të vijë radha dhe se këto komplikacioni trajtohen lehtësisht nga personeli mjekësor.

One thought on “Ekspertët japin paralajmërimin e fortë, ja çfarë shkakton vaksina anti-Covid tek personat me operacione plastike

  • December 31, 2020 at 1:11 pm
    Permalink

    uck eshte tradhetuar nga sh

Comments are closed.