Ja çfarë ushqimi, ju zgjat 10 vjet jetën

Çdo vit rritet edhe më shumë numri i njerëzve që ndjekin një regjim ushqimor vegan . Një person që ndjek një regjim të tillë nuk mund të konsumojë as mish, as produkte bulmeti, as vezë. Përveçse për të mbrojtur kafshët, një arsye tjetër pse njerëzit bëhen veganë është sepse ky stil jetese mendohet se është më i shëndetshëm se ai i zakonshmi. Por a është vërtet më mirë për ju të mos konsumoni mish apo bulmet dhe produkte të tjera si këto që derivohen nga kafshët?

Numri i veganëve në Mbretërinë e Bashkuar në 2018 është katërfishi i atyre në 2006, sipas një studimi nga Shoqëria Vegan. Pra siç shihet, ka një rritje mjaft të ndjeshme të numrit të tyre. Dieta vegane ka më shumë fibra dhe sasi më të ulët të kolesterolit, proteinave, kalciumit dhe kripës sesa një dietë omnivore e bazuar edhe në produktet bimore dhe në ato shtazore. Por kjo nuk do të thotë se ndërprerja e plotë e mishit, peshkut, vezëve dhe qumështit nuk do të shkaktojë shqetësime tek ju.