Nga Mentor Kikia/ A ka një plan edhe Ambasada Amerikane në Shqipëri?

Situata politike në Kosovë tregoi se dirigjentët me “shkopin” magjik, që qëndrojnë pas perdes, i lëvizën fijet. Për pasojë, qeverisë së krijuar me shumë mundim dhe ndërhyrje “kirurgjikale” pas rrëzimit të Albin Kurtit, i erdhi fundi. Por ligji i dekriminalizimit e përjashton edhe vetë Albinin nga kandidimi i mëtejshëm. Thaçi është në Hagë, ndërsa “gjeneralët“ e tjerë të UÇK-së nuk kanë nge të merren me politikë, pasi janë të zënë me akuzat.

Është kjo koha për një gjëneratë të re politike në Kosovë? Ndoshta! Vjosa Osmani duket “simpatike” për momentin.

Gjatë protestave të fundit në Tiranë, Ambasada Amerikane, lëshoi këtë deklaratë:

“Ata që janë në pushtet kanë përgjegjësinë për të siguruar një hetim të plotë dhe transparent për incidentin…

Ata që kërkojnë të jenë në pushtet duhet të tregojnë aftësinë e tyre për të udhëhequr në mënyrë të përgjegjshme, duke përfshirë refuzimin e dhunës.

Ata që kanë qenë në pushtet në të kaluarën, nuk duhet të kompensojnë gabimet e kaluara duke sugjeruar se dhuna është e pranueshme.”