Dalin faktet: Kush i vra.u 100% shokët e Sokol Olldashit

Unë nuk kisha besuar kurrë që Sokol Olldashi është vrarë. Kam qenë kundër spekuIimeve mbi një atnentat dhe kam besuar versionin e aksidentit.

Unë Sokolin dhe miqtë e tij i kam pasur rival politik dhe madje jam suImuar a;shpër nga grupi i tij.

Kishim një miqēsi familjare me Sokolin dhe njerzit e tij të afërt por ata nuk e kapërdin dot lëvizjen kuqezi dhe protestat që unë organizova për të rrëzuar Berishën nga pushteti. Ata nuk patën forcën që të ndajnë miqësinë personale dhe ndarjet ideologjike por unë dua ti hedh pas të gjitha sh;arjet dhe të jem sot ngushuIIues në funeraIin kolektiv.

Ata dje u v.ranë më keq se Sokol Olldashi, pasi u hodhën si kuf.oma në mes të rrugës që ti shqbyejnë egërslrat dhe ti mbuloi baIta, mbi të cilën duhet të mbijë Luzimi i familjes Berisha.

I ndjeri miku dhe kundërshtari im Sokol Olldashi, bisha v.rau çdokënd që të qëndroi pranë. Dikur u kacafytëm së bashku se ti e mbrojte me gjoksin tënd por besprerja dhe mos-mirnjohja ka pushtuar tokën ku prehesh. 6 vjet më parë ike i vetëm por sot të gjithë ata janë vik.tima të besnikërisë tënde. I kë;puti një e nga një ashtu siç e kan zakon ai, në pritën e tr;adhtarit.

NgushuIIime Sokol Olldashi për vrasjen e:

1-Fatos Hoxhes , 2- Keltis Krujes,  3- Jozefina Topallit, 4- Arben Imamit, 5- Ridvan Bodes, 6- Mesila Dodës, 7-Ilir Rusmalit, 8- Sherefedin Shehut, 9- Astrit Patozit, 10- Majlinda Bregut, 11- Igli Cara…….etj etj etj

Më vjen k;eq që lista funeraIe është shumë më e gjatë dhe që të gjithë të vrarë në kulmin e karierës. U vranë jo nga ar miku por nga krye-miku me thik pas shpine. U v.ranë atëherë kur opozita duhet bashkohej dhe jo të coptohej.

Ata s’ishin miqtë e mi por besonin fort tek ti. Ende nuk e dim mirë si vdiqe ti, por jemi të sigurtë që shokët e tu u eIeminuan dhe u vranë politikisht vetëm se nuk të harruan ty.

Lamtumirë kundërshtari im i vjetër!

Sokol Olldashi nuk je vetëm.

(Nga Kreshnik Spahiu)