Izraeli vàksinon më shumë se 1 milion njerëz për dy javë, ja si e bëri!

Më shumë se një milion njerëz u vak.sinuan për dy javl në Izrael. Një në njëzet izraelitë janë të mbrojtur nga vìrusi. Shteti hebre është i pari në botë për numrin e dozave të administruara për frymë dhe shpreson të ketë inokuluar dy të tretat e popullsisë (pa llogaritur fëmijët nën 16 vjeç, 9.2 milionë njerëz në total) deri në fund të marsit. Izraeli ka një normë prej 11.55 dozash për 100 njerëz, ndjekur nga Bahreini në 3.49 dhe Mbretëria e Bashkuar në 1.47. Gara kundër kohës dhe kundër koronàvirusit filloi më 20 dhjetor me ìnjeksionet e para për kategoritë më të rrezikuara, përfshirë mësuesit, informon dritare.net. Qeveria vendosi bllokimin e tretë të dielën që shkoi, por pothuajse të gjitha shkollat ​​janë hapur. Mbi 200 qendra janë ngritur në vend, operacionet kryhen si në një linjë grumbullimi dhe për të lejuar mjekët dhe infermierët të pushojnë, do të regjistrohen edhe rezervistët ushtarakë, të trajnuar nga ndihmësmjekët në kohën e shërbimit. Shumica e dozàve vijnë nga Pfizer. Në Izrael të gjithë janë të gatshëm të vàksinohen. Në fillim pjesa më e madhe e izraelitëve ishin skeptikë. Tani ata duan ta bëjnë vàksinën sa më shpejt të jetë e mundur, duke kapërcyer vijën e vendosur nga spìtalet./K.C/dritare.net