Situatë e rënduar nga shirat në Elbasan, lumi Shkumbin rrezikon të dalë nga shtrati dhe përroi i Zarranikës rrezikon dy lagjet kryesore, shkolla në Mollas në rrezik shembje

Ilustruese

Situatë e rënduar paraqitet në qytetin e Elbasanit dhe fshatrat përreth, pasi lumi Shkumbin ka pësuar fryrje të madhe nga ujërat e përrenjve dhe rrezikon të dalë nga shtrati.

Ndërkohë në rrugët Elbasan-Gramsh dhe Elbasan-Librazhd ka patur rrëshqitje dherash chd gurësh, ndaj drejtuesit e mjeteve duhet të bëjnë shumë kujdes.

Edhe shkolla në fshatin Mollas në bashkinë e Cërrikut ka dëmtime të shumta të çatisë, që shfaq rrezik për nxënësit kur të kthehen në ambientet e klasave.

Problem tjetër i madh në Elbasan është edhe përroi i Zaranikës, që përshkon dy lagjet kryesore të Elbasanit, Dyli Haxhire dhe Vullnetari. Situata në këtë zonë është problematike.

Vite më parë dalja nga shtrati e përroit të Zarranikës ka krijuar probleme të jashtëzakonshme Në vitin 2007 një pjesë e argjinaturës u shemb ku mori përpara disa banesa dhe mjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *