Amerikanët kundër kandidimit të Sali Berishës për deputet

Shtohen pikëpyetjet për rikandimin e ish-kryeministrit Sali Berisha në zgjedhjet e 25 prillit. Fillimisht ish-kreu i PD dukej shumë i sigurt për të marrë pjesë në këto zgjedhje, por javën që lamë pas ai dukej tepër i pezmatuar.

Në një intervistë të enjten, Berisha dukej shumë i tërhequr duke vënë seriozisht në pikëpyetje rikandidimin. “Atë nuk e mbaj unë sekret.

Ai është një vendim që do ta shpallë për gjithë deputetët e tjerë Partia Demokratike. Dhe unë e gjykoj se nuk do ishte një veprim i justifikuar nga ana ime të flisja para vendimeve të partisë. Nuk mund të flas para vendimeve të partisë. Asgjë nuk ka mbi ligjin e partisë në këtë periudhë”, tha Berisha.

Por pse kjo tërheqje e tij? Sipas informacioneve, kohët e fundit presioni amerikan në PD-PS është shtuar ndjeshëm. Ambasadorja amerikane prej kohësh ka trumbetuar rotacionin politik. Madje në një intervistë televizive ajo dha sinjale se ka ardhur koha e rotacionit gjë që u pa nga PD si një lëvizje për ardhjen e saj në pushtet.

Ndërkohë kohët e fundit ambasadorja ka nisur një betejë për dekriminalizimin dhe ka goditur kryesisht PS duke sulmuar Tom Doshin nga njëra anë dhe duke dërguar mesazhe se nuk duhet të kandidohen njerëz që janë larguar nga partitë e tjera. PS mori pranë saj Gledion Rehovicën, i cili u largua nga Parlamenti për shkak të dekriminalizimit. Pra nëse i rendisim bashkë, amerikanët e kanë shtuar dozën e kritikave ndaj PS dhe kanë trumbetuar