NJE THIRRJE PER ISTITUCIONET SHQIPTARE TE REPUPLIKES SE SHQIPERISE

Nga Ajet Delaj, New York

 

Padyshim qe flamuri eshte simboli me domethenes i cdo kombi e  i vete histories se tije pjese e pandare dhe frymzim i perhershem ne luftrat per liri qe kane bere kombet ne shekuj e natyrisht pjesa me e rendesishme e identifikimit te kombeve.

Mirpo per te verteten historike flamuri i Kombit Shqiptar, flamuri i Gjergj Kastriotit (Skenderbeu) ashtu sic eshte sot ne realitetin e ri te krijuar mbas 2007 me krijimin e dy shteteve shqiptare ne ballkan dhe per shume arsye objective e subjective te gjeopolitikes ballkanike e me gjere flamuri i kombit qe ishte symbol i qendreses per liri edhe gjate okupimit serb sot nuk eshte present zyrtarisht pothuaj ne gjysmen e teritorit te kombit Shqiptar.


Qe ky realitet nuk eshte deshire e popullit te Kosoves kete besoj nuk e ve ne dyshim askush dhe as presion i miqve te shqiptareve pasi flamuri i kombit tone valvitet ne teritorin amerikan ne Ameriken e lirise e demokracise ne raste festash e ceremonishe,kjo eshte nje e vertete e realitet i prekshem.

Pra nga kjo del qe krijimi i ketij realiteti ishte me shume rezultat i nje fitorje te perkoheshme te armiqve te popullit te kosoves e krejt kombit shqiptar me ane te presionit diplomatic te ushtruar ne procesin e shpalljes se pamvarsise se Kosoves e krijimin e shtetit te ri te Kosoves.

A mundemi ne shqiptaret e hapsirave Bllkanike ta ndryshojme kete realitet sot?
Natyrisht qe jo.

Po a mundemi ne qe te punojme dhe ta miniminizojme demin e shkaktuar e te punojme per te ardhmen?
Natyrisht qe po.

Per mendimin tim keasaje radhe koha per veprim pas derdhjes se gjakut te djemve te kosoves per lirine e Kosoves te frymezuar e betuar ne flamurin e kombit i takon Repuplikes se Shqiperise duke dezenjuar flamurin e shtetit, ku me referendum ta shpallim flamurin actual flamur te kombit pasi ne te vertete FLAMUR I KOMBIT ESHTE edhe pa kete veprim juridik por meqe jetojme ne kohe modern duhet ti pershtemi kohes qe po jetojme.

Me kete veprim shteti shqiptar ben nje hap ne drejtimin e duhur ne unison te plote me deshirat dhe aspiratat e te gjalleve e te vdekurve ne hapsirat shqiptare ne Ballkan pasi nuk eshte kurrfare krimi te aspirosh qe nje dite kombin tat ta shikosh te bashkuar nen nje ZOT e nje FLAMUR.

Askush te mos mendoje se bashkimin mund ta realizoje dikush tjeter nese vete shqiptaret nuk perpiqen e luftojne per ate dite te shenjte pasi bashkimi i trojeve shqiptare ne ballkan padyshim qe i rezervon kombit tone nje pozite mjaft komode ne Ballkan dhe me gjere pasi zoti na ka fale toke te bekuar, popull vital e miq te fuqishem e te sinqerte ne mbeshtetje te ceshtjes shqiptare, te tjerat jane krejt ne duart tona.

Jemi nder tre kombet me te vjetra te Europes e nuk kemi asnje arsye te ngutemi pasi menyra dhe sherbimi me i mire per ti sherbyer ceshtjes se bashkimit e prosperitetit te kombit shqiptare eshte fuqizimi, demokratizimi e prosperimi i shteteve shqiptare e krijimi i hapsirave demokratike per tere shqiptaret e hapsirave ballkanike.

Europa e Bashkuar tashme eshte ne prag te kombit shqiptare pasi fatekeqesisht duhet thene se qeverite shqiptare ne Bllkan nuk kane punuar ne 20 apo 10 vitet e fundit per tu afruar ne prag te Europes megjithate ne fund te fundit edhe afrimi i Europes eshte i mirepritur nga shqiptaret pasi perendimi demokratik se bashku me prosperitetin qe afron te jep edhe mundesite per te shfrytezuar hapsirat demokratike qe vete ajo ka duke perfshire voten, referendumin e mjete te tjera demokratike.

Per Kombin Shqiptar eshte mire te dije historine e Kombit Izrealit qe 20 vjet mbas krijimit qe ne gjendje jo vetem te zbrapse nje koalicion agresoresh diten e festes por arriti te zgjeroje territoret e tije me pothuaj 100% duke krijuar hapsira te mjaftueshme per sigurimin e tije kombetar.

Cdo anlize tjeter per te gjykuar punen e qeverive shqiptare krahasur me nje realitet te tille e kure krahasojme territorin dhe kushtet e izrealiteve atehere 43-63 vjet me pare fjala alarm nuk eshte asgje se per ke kemi votuar per t’na qeverisur do thane disa po kush na ka hypur ne qafe per te disaten here do thone ca te tjere gjithsesi koha nuk pret pasi vertete shqiptaret meritojne nje realitet tjeter.

Kush punon e arrin te sotmen me siguri qe do arrije edhe te ardhmen.