1280 policë për garantimin e ndeshjes Shqipëri-Spanjë

Stadiumi “Loro Boriçi” në Shkodër është blinduar nga masat e shtuara të sigurisë, kur kanë mbetur rreth 4 orë nga zhvillimi i ndeshjes mes kombëtares shqiptare dhe asaj të Spanjës.

Janë 1280 forca policore të angazhuara për mbarëvajtjen e aktivitetit sportive, duke filluar me RENEA-n, FNSH-të dhe Policinë Vendore të Shkodrës.
“Drejtori i FLO, Niko Brahimaj, ka bërë instruktazhin e forcave FLO (Forcat levizese operacionale) si dhe Drejtori i Rendit Publik Gjovalin Loka ka bërë instruktazhin e Policisë së Rendit” thuhet në njoftimin e policisë.

Policia e Shtetit thekson së është kryer kontrolli i ambjenteve të stadiumit me qen antieksploziv, si dhe ka përfuduar takimi mes përfaqësuesit të UEFA-s dhe Policisë së Shtetit.

Policia e Shtetit kërkon mirëkuptimin e sportdashësve që do të marrin pjesë në këtë aktivitet në respektimin dhe zbatimin e këtyre masave si dhe paisjen me biletë dhe dokument identifikimi, duke shmangur njëkohësisht mbajtjen me vete dhe futjen në ambientet e stadiumit të, sendeve të forta, borive, shisheve të çfarëdo lloji, fishekzjarreve, monedhave apo sendeve metalike, pasi në hyrje do të kontrollohen fizikisht.