4 shqiptarë mbahen në kushte çnjerëzore në rajonin e Igumenicës: 53 ditë të ndaluar, s’na pyet njeri

Katër shtetas shqiptarë, midis tyre një nga Kosova po mbahen prej 53 ditësh në rajonin e policisë së Igumenicës në Greqi, pa dalë në gjyq. Të ndaluar nga policia greke ata kërkojnë ndihmën e autoriteteve shqiptare, për kushtet çnjerëzore në të cilat ndodhen.

BalkanWeb dhe News 24 sjell video dhe foto nga ambientet ku mbahen katër të ndaluarit, të cilët flenë në tokë në një godinë me lagështi të madhe. Menjëherë pas filmimeve që janë bërë me celular, nga një punonjës i këtij komisariati, celulari është bllokuar nga policia.

Të katër shtetasit shqiptarë mësohet se kanë patur si destinacion Italinë dhe kanë kaluar tranzit nga Shqipëria në Greqi. Para se të hipnin në tragetin nga Igumnenica në Bari janë ndaluar nga policia greke.

Një prej punonjësve të burgut me origjinë shqiptare ka kontaktuar me avokatin Ilir Malindi, në Durrës, për të ndihmuar katër shqiptarët. Avokati Malindi, në një intervistë për “News 24” deklaroi se dy prej të burgosurve kanë kërkuar ndihmë mjekësore dhe nuk u është dhënë. Dy të tjerët sot kanë nisur një grevë urie. Deri tani ushqime dhe ujë u janë dhënë nga personeli i policisë, për aq mundësi sa ata kanë patur.

Të katër shqiptarët kërkojnë ndihmë nga autoritetet shqipatare, pasi nuk janë marrë në pyetje, nuk janë pyetur as nga policia as nga prokurori dhe nuk kanë dalë para gjykatës, duke u harruar në komisariatin e policisë Igumenicës.

“BalkanWeb” dhe “News 24” sjell video dhe foto nga ambientet ku mbahen katër të ndaluarit, flenë në tokë nënjë godinë me lagështi të madhe. Menjëherë pas filmimeve që janë bërë me celular, nga një punonjës i këtij komisariati, celulari është bllokuar nga policia.