Alarmi i mjekëve: Kujdes nga interneti! Dëmton shëndetin seksual

Celularët, tabletat, interneti. Mjete që na vijnë në ndihmi, por edhe që kanë efekte të dëmshme për shëndetin, edhe për atë seksual.

Alarmin e ka lëshuar Vincenzo Mirone, profesor i universitetit “Federico II”, që drejtoi në Venezia të Italisë kongresin kombëtar të Urologjisë, që u mbyll sot.

Varësia ndaj teknologjisë ndikon negativisht në sjelljen e personave, veçanërisht në prostatë, citohet Mirone nga mediat italiane.

Shpesh harrohet se vëmendja ndaj përmbajtjeve virtuale, ndikon seriozisht jetën seksuale dhe këshillat e specialistëve janë: Të përdorini sa më pak celularin gjatë ngrënies, në mënyrë që tretja të jetë me e mirë; Merruni me sport. Ndërsa, të paktën gjysmë ore para një raporti seksual duhet të fikni celularët