Arrat kundër kileve të tepërta. Ja sasia e duhur

Shkencëtarët kanë zbuluar se të konsumimi i arrave ndihmon në heqjen e kileve të tepërta. Përveçse ju dobësojnë, studiuesit e Shkollës së Mjekësisë së San Diegos (Universiteti i Kalifornisë) mendojnë se arrat i bëjnë mirë zemrës dhe ulin kolesterolin.

Sasia e duhur? Një grusht arra në ditë mjafton.

Udhëheqësja e studimit, Dr. Cheryl Rock thotë se është e habitur nga rezultatet e studimit: “Edhe pse arrat kanë yndyrna dhe kalori, ato të dobësojnë njësoj si një dietë pa yndyrna. Gjithashtu arrat ndihmojnë për të luftuar plakjen”.

Studimet e fundit kanë treguar se konsumi i arrave, parandalon plakjen tek femrat e gjithashtu parandalon dëmtimet fizike që vinë me pleqërinë.