Arrin në 800 numri i të vdekurve, uragani ‘Matthew’ masakër në Haiti

OKB-ja ka paralajmëruar se mund të duhen ditë të tëra që Haiti ta marrë vetën nga tragjedia, pas uraganit Matthew” kjo pasi numri i të viktimave arrin në më shumë se 800.

Numri i të vdekurve është dyfishuar dhe mund të rritet, pasi ekipet e shpëtimit kanë arritur të hyjnë në zonat jugore të bllokuara nga stuhia.

Carlos Veloso nga “Programi Botëror i Ushqimit” thotë se disa nga qytetet e goditura rëndë mund të arrihen vetëm nga ajri apo deti.

Shumica e vdekjeve në Haiti ishin në bregdetin jug-perëndimor, i cili u përball me forcën e plotë të uraganit këtë javë.

Uragani ‘Matthew’ aktualisht ndodhet në bregdetin e shtetin amerikan të Floridës.