“Babai më injektoi HIV-in kur isha fëmijë”

Kur babai i Bryan Jackson injektoi trupin e djalit të tij me një shiringë me gjak të infektuar me HIV, ai shpresonte se kurrë nuk do ta shihte atë tek rritej.

Askush nuk e kishte imagjinuar se 24 vite më vonë, ai do të përballej me djalin e tij në gjykatë për të dëgjuar rreth krimit që kishte kryer.
Bryan Jackson bëhet gati të dalë para gjyqtarëve dhe pranë tij, i veshur me uniform të burgosuri qëndron personi me të cilin nuk është takuar që kur ishte fëmijë, babai i tij.

Jackson është në gjykatë për të lexuar një deklaratë e cila do të lërë pas hekurave babain e tij sa më shumë të jetë e mundur.
Është një deklaratë që shumë persona nuk besonin se do kishte mundësinë për ta lexuar, kur në vitin 1992 ai u diagnostikua me HIV Aids dhe u dërgua në shtëpi për të vdekur.
“Unë kam dashur të shoh përpara, atë (për babain) nuk kam dashur ta shoh as në sy. Nuk kam lidhje me të dhe as nuk e njoh si babain tim” tha Jackson.

“Kur dola para gjykatësve mendoja nëse po bëja gjënë e duhur, por nëna ime gjithnjë më ka mësuar të kisha kurajo. Përpiqesha t’i kujtoja vetes që Zoti është me mua, Zoti është më i madh se mua, më i madh se babai im, dhe më i mdh se gjithë Deparamenti i Drejtësisë”
Bryan merr frymë thellë dhe fillon të tregojë historinë e tij.
“Kur linda unë, babai im ishte shumë i entuziasmuar, por çdo gjë ndryshoi kur shkoi në një Operacion në Stuhitë e Shkretëtirës. Ai u kthye nga Arabia Saudite me një sjellje krejt tjetër kundrejt meje” thotë Jackson.
“Filloi të më mohonte si djalin e tij, kërkonte teste ADN-je dhe u bë shumë abuziv. Kur gjeti punë si testues gjaku në një laborator, filloi të ruante në shtëpi gjak të infektuar.

“Kur unë u shtrova njëherë në spital, mamaja ime e telefonoi dhe çuditërisht ai erdhi. E dërgoi nënën time në lokalin e spitalit dhe ndenji vetëm me mua. Në atë moment më injektoi me shiringë gjakun me HIV-Aids. Shpresonte që të vdisja shpejt për të mos paguar për përkujdesin tim” thotë Bryan.
Pas këtij moment të tmerrshëm, doktorët vazhduan ta trajtojnë Jackson-in, me çfarë të ishte e mundur.
Jackson tregon se për të jeta nuk ka qenë aspak e lehtë: “Kishte net që zgjohesha duke bërtitur: Mami mos më lër të vdes. Një ditë isha mirë, ditën tjetër shtrohesha në spital. Po ashtu në shkollë nuk më donin. Ata ishin të frikësuar. Në atë kohë njerëzit mendonin se HIV mund të transmetohet thjesht nga prekja. U rrita duke parë filma se si baballarët ishin të lumtur për fëmijët e tyre, dhe ende nuk arrija ta kuptoja se si im atë ma bëri këtë. Më ndryshoi jetën përgjithmonë. Ai është përgjegjës për të gjitha vuajtjet që kam pasur. Ta falësh nuk është e lehtë, por nuk dua ta ul veten në nivelin e tij”