Betejë e përgjakshme për Mosulin, liderët e ISIS-it ia mbathin nga qyteti

Beteja për Mosulin është duke vazhduar dhe sipas raportimeve të fundit, luftëtarët kurdë kanë njoftuar se kanë nisur një operacion në shkallë të gjerë në lindje si dhe në veri të Mosulit, shkruan BBC.

Por ka shenja se udhëheqësit e ISIS-it janë larguar nga Mosuli, këto sipas raporteve nga ushtria amerikane.

Ofensiva për të larguar të ashtuquajturit Shtet Islamik, nga qyteti irakian është në ditën e tretë.

Kurdë thonë se operacioni ka për qëllim të forcojë bastonin e tyre të fundit më të madh të militantëve në Irak.

Ushtria e Irakut ka qenë duke lëvizur nga jugu, dhe forcat speciale tashmë janë bashkuar ofensivës.