Budalleku qeveritar nuk ka fund, Tahiri: Eshtë mbjellë nga varfëria

Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka dalë sot në një konferencë të posaçme për mediat pas 1.3 ton kanabis që u kap në Fushë-Krujë dhe qindra të tjerave në disa rrethe. Ai tha se droga është mbjellë nga varfëria. “Unë i mirëkuptoj por nuk i përkrah kultivuesit e kanabisit”, tha Ministri.

Më tej ai bëri të ditur një plan të ri masash. “Kemi një plan të veçante operacional për të parandaluar, kontrolluar dhe luftuar çdo përpjekje, për të trafikuar lëndë narkotike veçanërisht nga deti, që është mjedis shumë nxitës për të trafikuar lëndë narkotike”, u shpreh ai.

Forcat operacionale, ato të kufirit do të jenë 24 orë të angazhuara në patrullimin intensiv të kufirit, rrugët që të çojnë në kufi, vijoi ai.

Ndërsa i pyetur për deklaratën e Manjanit, i cili tha se duhet nxjerr ushtria në aksion për të luftuar drogën, Tahiri u shpreh se vlerësoj këshillat e shumëkujt e jo më të një kolegu, por në rastin konkret, Manjani mund të ketë patur qëllim të mirë, por është shprehur gabim. Pra sipas Tahirit, nuk ka vend ushtria në aksionin antikanabis.