Censura e medias në Shqipëri, BE ndjek nga afër situatën. Kocijançiçi: Janë liritë themelore të BE

Bashkimi Europian është duke ndjekur me vëmendje censurën mediatike që është duke ndodhur kohët e fundit në Shqipëri.

Zëdhënësja e punëve të jashtme BE-së për çështjet e huaja Maja Kocijançiç, ka folur pikërisht për këtë çështje në Shqipëri dhe bllokimin e emisionit investigativ që trajtonte vdekjen e Ardit Gjoklajt  dhe që sipas prodhuesve të dokumentarit është bërë me ndërhyrjen e Erion Veliajt tek pronarët e Vizion+.

“Liria e shprehjes dhe e medias janë themelore për një demokraci. Këto liri janë themeli i BE-së. Po ndjekim zhvillimet në Shqipëri dhe në rajon” është shprehur Kocijançiç.