Çfarë ndodh nëse hani 12 kumbulla në ditë!

Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amviseje për të përgatitur ushqim për dimër dhe përveç se është më e përdorura për përgatitjen e gjalpit dhe marmelatave, sigurisht është e këshillueshme për ta ngrënë edhe të freskët, sepse ajo përmban vitamina C (5 deri 8 mg për 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, bakrit, vitaminë B2, B3 vitaminë, vitaminë C, magnez, hekur, kalcium, madje dhe 240 mg për 100 g i kaliumit.

Kumbulla është e pasur në fibra, 2 g për 100 g dhe me gjithë këtë është një frutë me pak kalori.

Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbulla forcon kockat dhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë.

Konsumimi i 12 kumbullave mesatarisht në ditë për dy muaj zvogëlon nivelet e LDL kolesterolit të keq.