Çfarë nuk duan gratë! Ja femra që po mëson Donald Trump

Ajo ka punën më të vështirë në këtë fushatë zgjedhore: Kellyanne Conway, shefja e fushatës së Donald Trumpit e ndërruar rishtas. Ajo erdhi që ta mësojë atë si të sillet në raport me gratë. Që sjelljet e tyre nuk shpjegohen me menstruacionet e tyre, apo se ata nuk duhet të fyhen si të trasha.

Për videon e para një jave, e cila Trumpin e prezanton si seksist, Conway nuk mund të bëjë asgjë, ajo është bërë më 2005. Komenti i saj për videon në CNN: Fjalët e tij kanë qenë fyese dhe agresive, por ajo e pranon ndjesën e tij. Ajo është shpesh vetëm për vetëm me Trumpin dhe ai është gjithnjë gracioz dhe një xhentelmen.

Me ardhjen e Kellyanne Conwayt në gusht si këshilltarja kryesore e kandidatit republikan për president, ra posaçërisht në sy libri i saj që e ka shkruar më 2005. Titulli i tij është «What Women Really Want» (Çfarë duan gratë vërtet). Aty republikanja 49-vjeçare bashkë me strategen demokrate Celinda Lake shpall që e ardhmja e Amerikës është femra. Gratë janë duke i fshirë pa bujë vijat ndarëse të politikës ndërmjet rasave, klasave dhe feve, thuhet në kopertinë. Falë sjelljes ndryshe të grave për t’i arritur qëllimet e tyre, po përmirësohet jeta e të gjithëve në Amerikë, raporton “DialogPlus”.

Nuk është vetëm titulli që të kujton në filmin e sukseshëm të vitit 2000 «What Women Want», ku Mel Gibson luan një shovenist të pa refuzueshëm si një kuptues i grave, të cilit befas i lind aftësia t’i dëgjojë mendimet më intime të tyre. Një notë ironike në këtë fushatë merr profecia e autores, se marshi i grave nuk ndalon: Conway duhet ta luftojë në krah të Trumpit mu pretendenten e parë grua për postin më të lartë të Amerikës, Hillary Clintonin.

Conway e di pra se çfarë duan gratë. Themeluesja dhe CEO-ja e Polling Companysë, një ndërmarrje që bën hulumtime të opinionit, këtë e lexon edhe në hulumtimet e saja. Conway i këshillon republikanët prej 30 vitesh, se si mund të fitojë votuese gra. Ajo ka punuar për Newt Gingrich, për kandidatin për zëvendëspresident Mike Pence, apo në ekipin e Ted Cruzit. Ajo e di që temat si shtatzënia, aborti apo për çka shpenzojnë më së shumti gratë nuk duhet të nënçmohen. Por që ajo nuk i ka gjithmonë nën kontroll klientët e saj tregon rasti i konservativit Todd Akinit, i cili më 2012 kandidonte për në Senat. Ai e irritoi opinionin me një deklaratë lidhur me abortin i pyetur pas një rasti përdhunimi: Pas një «përdhunimi legjitim» trupi femror ka mundësinë ta pamundësojë shtatzënienë.

Conway, specialistja e anketava ka shkollimin më të mirë. Në kolexh ajo kishte suksesin «magna cum laude», ndërsa ka doktoruar për drejtësi në Universitetin e George Washingtonit. Nëna e trefishtë, e martuar me avokatin nga New Yorku George T. Conway III, që në fillim ishte e rrethuar nga gratë. Ajo u rrit me nënën, gjyshen dhe dy teze beqare në Atco të New Jerseyt. «Më kanë rritur katër gra katolike italiane», është shprehur ajo njëherë.

Më tepër se gdhendjen e stilit të komunikimit të tij, Trumpit tani i duhet përkrahja e saj morale. Kur ai pas zemrimit që kishte zgjuar videoja seksiste ai u tërhoq në Kullën Trump, ajo e përcolli atë në avenynë e 5-të që të notonte në një turmë fansash. Ajo e mbron atë në çdo paraqitje televizive. Kur pyetet për këtë armiqësi ndaj grave, ajo i shmanget përgjigjes ose i drejton heshtat nga Hillary Clinton si e pasinqertë dhe gënjeshtare. Ajo i afirmon vlerat e saj morale, si nënë shembullore, raporton KS.

Çfarë ka arritur ajo deri më tani? Ndikimi i saj mendohet të jetë i vogël, Trumpi i mbetet besnik vetes së tij. Edhe teoria e saj që gratë të cilat në rini janë liberale më pas bëhen republikane, sepse martesa, hipoteka dhe depozitat i bëjnë ato konservative, po minohet nga shefi isaj.