Çmendet mjeku serb: Seksi mes babait dhe vajzës është normal

Serbia është tronditur sërish nga një deklaratë e bërë nga një mjek seksolog, i cili e ka quajtur incestin si një gjë normale.

Pas hapjes së debatit të ashpër pas incestit ku një djalë 20 vjeçar la shtatzënë motrën e tij 13 vjeçare, mjeku Savo Bojoviç ka thënë se incesti është diçka normale dhe nuk ka asgjë për tu alarmuar.

Ai beson se incesti, nga njëra anë, është një fenomen natyror që ndodh kur njerëzit pësojnë ndryshime në sjellje, dhe që kanë probleme të veçanta, ndërsa në anën tjetër, beson se marrëdhënia seksuale me të afërmit në mënyrë vullnetare është diçka normale.

Bojoviç nuk beson se dënimet do të reduktonin numrin e rasteve të incestit, pasi sipas tij, ky problem mund të zgjidhet vetëm me trajtim mjekësor.

“Personalisht mendoj se gjithçka që bëhet në mënyrë jo të dhunshme është normale. Nëse dikush kryen marrëdhënie seksuale vullnetarisht, qoftë babai me të bijën është normale. Kurrë nuk dihet pse ndodh kjo, ndoshta në këtë mënyrë ata ndihmojnë njëri-tjetrin”, ka thënë Bojoviç.

Kodi Penal i Serbisë, neni 197 përcakton se “nëse dikush kryen marrëdhënie seksuale me ndonjë të afërm të gjakut të tij, qoftë me vëlla ose motër që në moshën minorene, dënohet me burgim deri në 3 vjet.