Debate në Komisionin e Jashtëm, Bumçi: Takimet e Ramës kanë lënë në hije Kosovën. Dade: Politizimi, i papranueshëm

TIRANE– Komisioni parlamentar për Politikën e Jashtme ka diskutuar në mbledhjen e sotme rolin e Shqipërisë në rajon. Deputeti demokrat Aldo Bumçi tha se marrëdhëniet me Kosovën janë në nivelin më të ulët. Ndërsa thotë se nuk ka koordinim mes dy ministrive të Jashtme, Bumçi shprehet se takimet e Ramës kanë lënë në hije Kosovën.

“Marrëdhëniet me Kosovën janë në nivelin më të ulët. Nuk ka koordinim mes dy ministrive të Jashtme të dy vendeve tona. Takimet e Ramës kanë lënë në hije Kosovën. Lënia në hije, solli një reagim të fortë nga pala kosovare. Sot marrëdhënia Shqipëri-Greqi, është e ngrirë dhe e mangët”, tha deputeti Bumçi.

Por pas këtyre deklaratave ka reaguar deputetja Arta Dade, duke u shprehur se është i papranueshëm politizimi i marrëdhënieve me Kosovën.

Dade tha se deklarata e ministrit të Kosovës është e nxituar