Denoncimi i banorëve: Na e morën ujin e përroit që të ujisin hektarët e kanabisit

Vazhdojnë denoncimet e banorëve për mbjelljen e kanabisit. Dhjetëra prej tyre, më saktë 35 banorë të fshatit Dusharak në Selenicë të Vlorës kanë denoncuar tek ish-kryeministri Sali Berisha, se si trafikantët e kanabisit u kanë rrëmbyer ujin e përroit për të ujitur kanabisin e mbjellë.

Ja çfarë shkruan ish-kryeministri Sali Berisha:

Qytetari dixhital denoncon:

-me emer Edvin Kristaq Ramen, Ediskobarin e Ballkanit dhe Saje qorrin per mbeshtetjen qe ju japin kanabisteve ne zonen e tij.

-marrjen me force te ujit qe fshataret perdorin per vaditjen e kulturave bujqesore nga kanabistet per vaditjen e hashashit, etj etj. sb

“Te urojme shendet e jete te gjate doktor! Te detyruar nga halli po ju shkruajme se vetem Ju mund ta beni publike hallin tone.Jemi 35 familje ne fshatin Dushkarak ish komuna Sevaster ( sot Bashkia Selenice Vlore), qe po heqim te ” zite e ullirit” sepse kemi tre muaj pa uje per shkak se perroi ” Sepaj” eshte bllokuar nga prodhuesit e hashashit. Keta kultivues te hashashit kane bllokuar edhe rruget per te kaluar njerezit ne fshat. Ne fillimte gushtit 2016 kemi njoftuar ministrin e rendit publik por nuk kemi marre asnje pergjigje prej tij. Me mbas ne daten 19 gusht 2016, kemi nisur leter kryeministrit por as ky nuk na kthyer pergjigje. Gjendja jone eshte tej mase e veshtire sepse nuk kalojme dot ne pronat tona per te bere sherbime kulturave bujqesore per shkak se nuk na lejojne njerez te armatosur te cilet ne nuk i njohim sepse jane te paguar nga zoteruesit e vertete te parcelave te mbjella me hashash. Gjithashtu i gjithe uji qe disponon fshati eshte ne perdorim te kultivuesve te hashashit duke bere qe tokat tona qe i kemi mbjelle krysisht me ullinj dhe peme te tjera te na thahen me gjithe prodhimin e tyre. Kemi pesuar deme te medha ekonomike. Por ketu lulezon hashashi i cili eshte mbjelle me dynym te tere ne vendin e quajtur Sefoj Haderaj, ne luginen viorit si dhe ne vendin e quajtur Mesac. Lutemi publikojeni sepse gjendja jone eshte shume e veshtire. Ju falenderojme dhe ju urojme shendet e jete te gjate!!!”