Deoncimi /Rama presion ERE-s për të zhbllokuar vendimin ndaj kompanisë serbe

Kryeministri Edi Rama është duke bërë presion Entit Rregullator të Energjisë, pasi ky institucion ka bllokuar kompaninë serbe EFT për të menaxhuar kaskadën e Drinit.

Sipas denoncuesit ky është një tjetër rast pastër i korrupsionit qeveritar, ku sërish protagonist është kryeministri Edi Rama.

‘Zyrtari i larte dixhital denoncon:

– Ramen per presionin e tij te jashtezakonshem ndaj ERE per te mos bllokuar aferen korruptive shqiptaro – serbe te Edvinit me EFT.

– Prej 7 ditesh Rama ka bllokuar publkimin e vendimit te ERE me te cilin ky ent anullon aferen korruptive te Rames me EFT per menaxhimin e kaskades se Drinit.

– Perfaqesuesit e EFT jane ngulur ne zyrat qeveritare!

Keto dhe probleme te tjera te lidhura me kete afere korruptive mund ti lexoni ne mesazhin e zyrtarit te larte dixhital! sb

Nje nga pikat e diskutimit eshte mbi kerkesen e KESH sha per rishikimin e vendimit nr. 131 date 15. 08. 2016 te bordit te ERE mbi nderprerjen e procedures se shpallur nga shoqeria KESH sha ftese per shprehje interesi per mareveshjen kuader per depozitimin e Energjise Elektrike.

Pra me date 30. 09. 2016 ne mbledhjen e hapur te ERE u votua qe vendimi te ngelet ne fuqi kundra KESH dmth qe procedura e siperpermendur te anullohet.

Sot data 7. 10. 2016 dhe ERE akoma nuk ka publikuar kete vendim 30. 09. 2016 kjo per arsye se ka nje presion te papare nga Rama per te ndryshuar kete vendim i marre per se dyti kundra KESH.

Sepse kane ardh perfaqesues te EFT si Dragan Stojadinovic I cili ka ngrejt pazarin perseri tek Rama .

Ketu ka nje problem shume te madh doganor pasi depozitimi energjise nuk njifet si produkt nga Dogana dhe eshte dicka pa fature.

Do e marin energjine pa cdoganim fare’, shkruan ish-kryeministri Sali Berisha në Facebook.