Dermatologët japin alarmin: Ja çfarë nuk duhet të përdorni në dush

98% e dermatologëve nuk kanë asnjë dyshim, janë të vendosur se duhet hedhur poshtë dhe nuk duhet përdorur për shkak të sasisë së madhe të baktereve që ka. Bëhet fjalë për rrjetën që përdoret në dush, për të bërë një pastrim më të thelluar të lëkurës.

Por sipas ekspertëve, kjo rrjetë nuk është gjë tjetër veçse një strehë për baktere e ciruse, të cilat shumohen mes fijeve.

J.Matthew Knight i Knight Dermatology Institute, në Florida, shpjegon se, “Duhet shtuar se mbahen edhe gjithë kohës në dush, një ambient i ngrohtë dhe i lagëshjt ideal për zhvillimin e bakterit dhe mykut”. Rreziku bëhet shumë më i madh në lëkurën e irrituar