Duterte s’ka të ndalur – urdhëron largimin e forcave amerikane nga Filipinet

Presidenti i Filipineve, Rodrigo Duterte, është zotuar se do ta prishë aleancën ushtarake 65-vjeçare me Shtetet e Bashkuara, si dhe e ka paralajmëruar Uashingtonin që të mos e trajtojë kombin e tij si “çelim për fshirjen e këpucëve”.
Duterte ka urdhëruar ndërprerjen e 28 ushtrimeve ushtarake vjetore me forcat amerikane, si dhe ushtrimi i vazhdueshëm ambif për aterim në plazhe mes këtyre dy vendeve të jetë i fundit në mandatin e tij gjashtë vjeçar si president, transmeton Express.

“Ky do të jetë i fundit”, ka thënë Duterte, duke iu referuar ushtrimeve ushtarake me SHBA-të.

“Për aq gjatë sa unë të jem këtu, mos na trajtoni si çelim për fshirjen e këpucëve, sepse më pas do t’ju vijë keq për këtë. Nuk do të flas me ju. Gjithmonë mund t’iu drejtohem Kinës,” ka thënë ai.