A e dini përse nuk lejohet të buzëqeshësh në fotografinë e pasaportës?

12 vjet më parë, francezët ishin duke qeshur me njëri-tjetrin kur ata raportuan vendimin britanik për të ndaluar buzëqeshjet me gojë të hapur në fotot e pasaportave.

Kjo për arsyen se duke pasur një fytyrë të qeshur shmanget vëmendja nga çështjet serioze të të dhënave biometrike, e cila ndikon në aftësinë e udhëtarit për të lëvizur në mënyrë të sigurtë dhe pa probleme në mbarë botën.

Pasaporta e çdo njeriu ka një çip ku përmbahen informacionet biometrike, që vijnë nga foto me të cilën është aplikuar në dokument.

Çdo gjë që shtrembëron matjet, syzet e vëna, apo buzëqeshja nga veshi më vesh, zvogëlon efektivitetin e fotos së përdorur duke hequr fokusin.