E tmerrshme: 12-vjeçari fejohet me kushërirën (Foto)

Një 12-vjeçar në Egjipt do të martohet me kushërirën e tij 11-vjeçare, pasi babai i dhëndrit të ardhshëm i dha çiftit bekimin e tij lajmëroi fejesën.

Ligjet egjiptiane ndalojnë martesat për personat nën moshën 18 vjeç, dhe vendimi për Omar e 11-vjeçaren Gharam ka nxitur shumë shqetësime e debate te aktivistët.

Babai tha për gazetën Al Watan se nuk kishte “asgjë të papërshtatshme” te çifti, duke shtuar se ishte thjesht një fejesë dhe jo një martesë.