Egjipt, vrasja e protestuesve, 25 vjet burg për Mohammed Morsin

Gjykata e Apelit në Egjipt e ka lënë fuqi dënimin me 25 vjet burg kundër ish-presidentit, Mohammed Morsi, për rolin e tij në vrasjen e protestuesve në kryeqytetin Kajro, në vitin 2012.

Vendimi i gjykatës është përfundimtar në këtë rast kundër Morsit.

Morsi është zgjedhur president në votimet e lira në qershor të vitit 2012, në periudhën e trazirave me rastin e Verës Arabe, nga e cila ishte përmbysur lideri shumëvjeçar i Egjiptit, Hosni Mubarak.

Por, ushtria e fuqishme egjiptiane, e udhëhequr nga Abdel-Fattah al-Sissi, e rrëzoi Morsin, një vit pas zgjedhjes së tij. Pastaj Sissi i fitoi zgjedhjet presidenciale në mënyrë të bindshme, në qershor të vitit 2014.

Ish-presidenti, Mohammed Morsi, ballafaqohet me dënim me vdekje dhe burgim të përjetshëm në tri raste të tjera penale. Vendimet në këto procese janë në procesin e apeleve.